Home > Foto Artis > Tiada Penyingkiran Di Konsert Pertama #AF2014

Tiada Penyingkiran Di Konsert Pertama #AF2014

ARTIS MELETOP

Tiada Penyingkiran Di Konsert Pertama #AF2014

Konsert pertama #AF2014 telah pun membuka tirainya secara rasmi sebentar tadi dengan menyaksikan persembahan hebat 12 pelajar #AF2014.

Konsert yang bersiaran secara langsung sebentar tadi di Auditorium Majlis Perbandaran Shah Alam (MBSA) telah menyaksikan kesemua pelajar #AF2014 terselamat dan tiada penyingkiran.

Untuk minggu pertama ini, pelajar-pelajar telah diberikan kebebasan untuk memilih lagu kegemaran masing-masing.

Lagu-lagu tersebut ialah ‘Ku Ada Kamu’ (Adel), ‘Nirmala’ (Fareez), ‘Hilang’ (Muna), ‘Umpan Jinak DiAir Tenang’ (Azwan), ‘Angan-Angan’ (Ziha), ‘Relaku Pujuk’ (Firman), ‘Tunggu Sekejap’ (Nuha), ‘Andaiku Tahu’ (Aman), ‘Gelora Jiwa’ (Nina), ‘Hanya Aku’ (Zarif), ‘Hujung Dunia’ (Wawa) dan ‘Di Alam Fana Cinta’ (Ewal).

Jarak antara jumlah peratusan undian antara yang tertinggi dengan terendah adalah besar bezanya apabila Azwan mendapat sebanyak 29% manakala Wawa pula sebanyak 2%.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Selain itu, di konsert pertama ini juga nama pengetua #AF2014 telah diumumkan iaitu Dato’ Hattan.

Konsert ini dimeriahkan lagi dengan persembahan Hafiz dan Stacy.

Dalam pada itu, program realiti Akademi Fantasia juga sinonim dengan kejutan dan antara kejutan yang berlaku sebentar tadi apabila gimik penyingkiran Jihan Muse sebagai pengacara konsert AF dengan membawa masuk pengacara yang bakal bergandingan bersama pelawak Zizan Razak sebagai host tetap iaitu Faizal Ismail (FBI).

Tiga orang juri juga telah diperkenalkan iaitu Dato Ramli MS dan Tam Spider sebagai juri jemputan manakala Raja Azura selaku juri tetap.

Sedikit kelaianan untuk #AF2014 kali ini apabila Hafiz dan Stacy diumumkan sebagai juri juara di mana pada setiap minggu mereka akan memberi komen persembahan 12 pelajar tersebut yang akan dinilai secara virtual melalui aplikasi #AF2014 yang boleh dimuat turun di ‘APP Store’ dan ‘Google Play Store’.

Jadi,jangan lupa untuk mengundi pelajar #AF2014 kegemaran anda dengan menaip:

AFUNDI (NAMA SINGKATAN PELAJAR) ke 32777 atau AFUNDI10 (NAMA SINGKATAN PELAJAR) KE 32777

#AF2014 bersiaran secara eksklusif di Astro Ria (saluran 104) dan Maya HD (saluran 135).

Saksikan Diari AF pada setiap Isnin hingga Jumaat bermula jam 9.00 malam manakala Konsert Mingguan AF akan bersiaran secara langsung dari Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) setiap Ahad, jam 9.00 malam mulai 7 September ini.

Bagi merancakkan lagi musim ini, Konsert Pertama dan Minggu akhir #AF2014 akan ditayangkan secara serentak di tiga buah saluran iaitu Astro Ria (saluran 104), Astro Prima (saluran 105) dan Maya HD (saluran 135).

Tags: , , , ,Artikel Yang Lain:


  1. gambar natasya
  2. Pengarah ‘CEO’ Kesal Bagi Watak ‘Ciput’ Untuk Deanna Yusof
  3. DIY : Kotak Simpanan
  4. Fail Sulit Artis Bersama Aiman Hakim Redza
  5. Christie Julia
  6. SEDIH : DIKURUNG SEUMPAMA HAIWAN, KURUS BAGAI MAYAT HIDUP !
  7. Hebat Bakar Bendera Israel Di Majlis Perkahwinan
  8. Puteri Sarah tunda resepsi
  9. Lepas Isu Seksi, Gambar Kayda Bercium Tersebar Pula Di Media
  10. gambar dewi persik

Comments are closed.